Den politiska krönikan

 

Dags för den politiska krönikan

Myrorna vandrar över gården. Ett problem av en låg dignitet men som jag ska ta itu med senare idag. Vi har andra problem. Putin och Ukraina. Sedan 2014 har ryssarna varit kriminella i Ukraina. Min ståndpunkt är enkel. De ska kastas ut med alla till buds stående medel, helst med effektiva vapen från Väst. Ukrainarna kan göra vad de vill med ryssarna. De ska bara ut ur landet.

Det var det. 

Det andra problemet är räntorna. Okej, nu har staten varit med om att bygga upp ett helt helvetiskt idiotisk samhälle, bland annat då vi sålde ut hyresbostäderna till borätter. Nu är det inflation och räntorna går upp, de hotar med uppåt fyra procent och hyresrätterna kommer ju också att höjas. Givetvis kommer inte räntorna att hänga uppe länge över två procent, av den enkla anledningen att det har inte samhället råd med. Det leder till löneökningar, klasskillnadet och de stackars människor som bor i hyresrätter kommer att få höjda hyror medan de som köpt sin lya och har lån, snart är tillbaka i en hyfsad billig ränta. En sådan helvetisk  orättvisa. 

Varför fungerar så mycket så skitdåligt i Sverige? Ta sjukvården, på många håll rena skräcken. Vi är ju ett av de rikaste länderna i världen och kan inte fixa vår sjukvård. Eller skolan, privatskolorna. Ett snabbt snitt med kniven och ta bort dom. Svenska folket har ju sagt sitt om privatskolor. Överväldigande majoritet emot och ändå finns de kvar.

Skjutningarna? Går det inte att installera polisstationer på alla sk problemområden. Det är ju uppenbart att många styrs av kriminella klaner. Det finns kortsiktiga och långsiktiga lösningar. Den långsiktiga är givetvis att få skola, arbete osv i dessa områden att fungera, men den kortsiktiga måste ju vara en stenhård polisövervakning där varenda liten skit som kutar omkring med en puffra ska sättas på kåken.

Det senaste är ju köerna på Arlanda. Sådana köer finns bara på ett ställe. På Arlanda. Det känns ju helt efterblivet att Arlanda är en av världens sämsta flygplatser, nr 91 av hundra. Arlanda är skit och Arlanda sköts uselt. Har de inte samma säkerhetskrav i Aten, Köpenhamn, Munchen som på Arlanda,,,,? Givetvis, men inga köer,,tre minuter i  Aten. 

SAS, lägg ner skiten. Hur mycket pengar ska staten stödja det där skitbolaget med? Dom är urusla och de borde läggas ner på fläcken. De har blåst mig på tusentals kronor med inställda, flyttade flyg.

Miljön? Ja, det går som det går och det är förväntat. Hela den här batteritilltron, elen, det Norrländska Klondyke som nu ska byggas upp. Det känns ju som hela Sveriges produktion ska byggas upp i Norrland. Frågan är bara hur man ska få elen att räcka, hur de kommer att se ut efter tjugo år. Misstänker att det återigen blir ett samhälle som är som en sophög, lämningar efter en högkonjunktur där pengarna rann ur händerna på Norrland och hamnade på konton i Monaco.

Zlatan, ska fortsätta spela fotboll, säger han, kanske? Mannen, lägg av. Låt oss minnas dig som du var på topp.  Zlatan, ägna dig åt Hammarby nu. Hjälp Bajen.

Har vi någon fråga kvar på tågordningen? Erdogan? Den där jävla turken är rubbad. Här i Grekland är de eviga trakasserier från turken. Han borde ha ett skott i pannan. Nu skickar han massor med flyktingar till Grekland trots att han vet att det blir trassel, framför allt för de arma människorna som sitter i båtarna och hoppas på ett annat liv. I grund o botten har de bara ett alternativ. Återvända dit de kom ifrån och bygga upp sitt eget samhälle igen. 

Mer politics? Här på Naxos är Gravieraosten den kanske mest kända produkten. Sedan länge har produktionen köpts upp av ett storbolag som säljer osten och mjölken utomlands. Det finns inga marginaler, kossorna, kan genom kriget i Ukraina, inte få foder och nu nödslaktar man massor med djur för de kan inte producera tillräckligt med mjölk till osten och hela Gravieraproduktionen är på knä. Man kan gott säga att hela skiten är åt helvete.

Men, lika förbannat, den goda nyheten är att Planket går av stapeln och att Nytorgsfestivalen kommer att vara. Bara så Ni vet och jag kommer att vara där….


Populära inlägg