2 maj...

 

Det regnar. Ser hur tvätten vi satte upp igår blir blöt på nytt. Det luktar jord. Stark doft av vår. 

Helgdag.

Körde en sväng med rosthögen jag har till bil, en liten Cheva med dinketoysmotor. Det slog mig att utandömet är grymt uselt men ny koppling, nya bromsar, nya däck, nytt avgassystem,,,inte dåligt att sedan bakdörren inte går att öppna får man leva med.

Svarta katten, Gudrun, the Bitch, döpt efter Gudryn Schyman är borta. Andra eller tredje dagen. Kattskrället är lagomt korkad. Ibland går den in i apotikit, förrådet och gömmer sig och sedan kan man någon dag senare höra hennes jamande,,,inte bra. Borta i alla fall. Kanske har hon gått för att dö.

Min polare Yiannis tyckte hon såg mager ut, kanske det, men hon är ju samma alla fruntimmer. Går upp och ner i kroppen beroende på vilken tid det är i månaden. Ena dagen ser hon ut som en fotboll, anda slimmad.

Åkte till bilmeken men han hade stängt, affären hade stängt, återvände till verandan där jag satt och glodde och glodde.

Försökte reda ut vad som är bra och dåligt med Grekland och Sverige. Kom på att det är bara här jag har råd att gå ut och äta två, tre ggr i veckan. I Sverige har jag bara råd med en lunch eller två ute, att äta ute på kvällen går bara inte. Det är när min fru rider som jag ringer till Indiern och köper en Lamb sambal för 130 kr...ungefär där går gränsen.

Kollade på nätet, hittade en site om hur man tar livet av sig. Reklamen är grym. Vi garanterar ett fullständigt resultat. Det går till på samma sätt som på de kliniker utomlands som genomför dessa dödsdrinkar. Man blandar en soppa i ett glas, och tar gärna en tablett innan så man inte spyr upp det hela, skål och en halvtimme senare är man död. Jag gjorde omedelbart ett bokmärke och kanske skulle man bjuda hem någon som man inte gillar på middag och blanda i soppan i krubbet och se hur det funkar.

Värsta scenariot vore ju att man överlevde...vilken ångest.

Solen kommer upp, dags att göra en lunch, svårt idag. Affärerrna är stängda så jag får väl limma ihop en lunch på potatis och korv, typ.

Och sedan leta efter den svarta Bitchen.


Kommentarer

Populära inlägg