måndag 10 september 2018

Dagen efter valet

Lite trött blir man allt. Jag tog och cykla lite berg på förmiddagen och då blev man ju ännu, tröttare. Valet, ganska förväntat och minn analys är så här.
SD är inte problemet, utan klassklyftorna, och vilka kan stänga till dom? Jo, vänstern. Sossarna, framför allt, och vad gör Sossarna, söker sig mot mitten, för att samarbeta med Centern kanske? I hela den politiska historien finns det knappt ett enda exempel på partier, ur vad vi idag kallar alliansen, som jobbat för att minska klassklyftor. Moderaterna kan vi ta bort direkt. Dom har alltid varit emot allt som liknar jämlikhet och minskade klassklyftor. I princip är det det mest egoistiska partiet som finns och funnits.

KD, hjälp, vad är det för parti, egentligen? Är det inte dom som slickar mest åt nassarna och driver på att vi ska hjälpa hemmafruarna att stanna hemma? Ett jävla ökenparti som skulle slutat existera redan i början av 1900-talet. Totalt out of time. Liberalerna,,inga idéer, stendött, dock ett parti som när jag var liten hade ett slags inflytande.

SD är nassar och sedan är det slutsnackat om dom.

När jag läser på Fejan och kollar så ser jag ju hur vänstern är stark på Södermalm tex, väldigt stark och det är människor som har bra jobb, framgångsrika och är beredda att dela med sig i ett mer jämlikt och mindre klassbundet framtida samhälle. Det är underbart att se, men man fattar ju inte varför de som skulle ha fått ut något av det röstar på det parti som absolut inte kommer att ge dom någonting. Nassepartiet.

Så tillbaka till min grundsten. Vänstern måste till varje pris får till ett mer radikalt sosseparti. Fortsätter dom så här så raderar dom ut sig själva. Jag känner mest förakt för sossarna, så ynkligt fega och så hopplöst oförmögna att ta lite strid. Varför driver man inte på lite förändringar nu då vi har högkonjunktur och varför vänder man V ryggen. V är ju som sossarna var för tjugo år sedan. Det är ju löjligt att snacka om Stalinism osv.. En socialistisk demokrati, hur svårt ska det vara att fatta det?

Förutom att det finns en stor klassklyfta som växer så finns det också en ofattbar skräck hos tex SD anhängare för livet och tiden. Det går ju fortfarande omkring och tror att invandrarna ska våldta dom, att det ska byggas moskeer överallt. Rena fantasierna. Det är ju helt oroligt hur fjantiga dom är.


Så, och det är här jag kan känna en viss sorg, att nu kommer det fyra år, kanske 8 sammanlagt, då vänstern och framför allt sossarna, måste bli radikalare, skapa ett mer jämlikt och mindre klassbundet samhälle, gör något åt klyftorna. Bara en sådan sak som att tänder ska lagas lika billigt som att gå till vårdcenttralen, ta Rot och Rut, det gynnar bara de som har rejält med stålar, kapa ränteavdragen, inför arvssskatt, gör  något åt vinsterna i privatskolorna o inom vården. Man behöver verkligen inte förbjuda dom, men se till att kapa vinsterna rejält och slutligen bankerna: Hur många år ska de få ta ut sina ruskiga vinster utan staten gör något åt det hela, eftersom hela bostadsmarknaden vilar på bankernas ohemula vinster,,,,ja, ser ni, så det kan gå?