tisdag 12 augusti 2014

Fricken i farten

" Fricken" gör en ny film. Plaskar i bassängen i Kärrtorp. Morgonen var ingen enkel resa. Inte om man läser tidningen. Vad är det som pågår i vår värld? Jag orkar faktiskt inte sätta mig in i de olika grupperingarna, orkar inte försöka förstå varför det blir som det bli. IS, tex? Helt horribelt. Läser att israelerna inte vill låta palestinierna öppna egen hamn i Gaza. Ska palestinierna förbjuda israelerna  å sin sida att hålla hamnen i Tel Aviv öppen osv... å andra sidan har ju Israel fått så ofantligt mycket dålig credd av det här krigandet så nu tror jag faktiskt de själva börjar inse att de måste göra något vettigt åt situationen innan landet Israel utplånar sig själv innifrån.
 Valet i Sverige ser ju också ut att bli som vanligt. Alla de vanliga partierna kommer in.Fi kommer inte in. Deras ekonomiska analys verkar jävligt rörig, påminner om miljöpartiet, som i mina ögon är ett riktigt borgarparti, helt opålitliga. SD får en tio, tolv procent, får vågmästarrollen. Det rullar på som vanligt, alltså.
Utifrån det perspektivet så känns det ganska avmätt. GW Persson tror till och med att det blir nyval ganska snabbt igen.

Om fotografi blir det inget idag, men det är som det ska vara.