A day like this



A day like this

Det är nästan kallt då jag vaknar, 27 grader. Fryser faktiskt. Det tar ca 14dagar för en kropp att ställa om till värme, sedan är det inga större problem. Det är något märkligt med Sverige. Varje år kommer det snö o i Stockholm är det alltid massor med folk som får en chock, som inte kan använda sina bilar osv och samma med värmen. Man kan ju köpa två fläktar någon gång eller en enkel airconditon för någon tusenlapp så är saken löst, men konstigt nog så sker det inte.
Mina fina hyresgäster åkte hem o i väntan på nästa så har jag båda husen för mig själv, väldigt lyxigt. Strömholm fyller 100 den 22 juli och jag 69 den 26 juli och en massa polare fyller i just den här veckan mellan 22-29 juli.

Såg i DN och Kulturnytt att det var grejer om Strömholm. Inte mycket nytt under solen, men fint ändå. Örjan Kristensson, som bodde och jobbade med Strömholm i 15 år kommer också att göra en utställning någonstans i Skåne, samtidigt som Jean Hermansson fortsätter sitt segertåg med bok, film och utställning.
Jag tänkte på det, att det är de gamla gubbarna som får mestcred  just nu, Bergman, Strömholm, Hermansson mfl, men de unga då. Vi som är fyrtiotalister byggde upp Fotograficentrum författarcentrum, Filmcentrum, mm, massor med progressiva basställen där man kunde bygga på ideologi och gemenskap. Jag kanske inte hänger med men alla inser ju att det är de unga människorna som måste göra revolt nu och då handlar det inte om att köpa bostadsrätt osv, men det vara mycket mer nyskapande, göra om facket, skapa nya kulturella baslägen, nya centrum och vad jag ser så sker det inte utan det som skapas bygger inte på solidaritet utan ekonomiska intressen. Och som jag sa: de enda som kan och ska skapa den revolten är de unga, det är deras framtid det handlar om, inte min.


Glöm inte mitt Mentorskap. I ett år följer jag din fotografi. Och glöm inte att vi hyr ut vårt hus på Naxos. I år är det uthyrt färdigt, till oktober men om någon vill hyra november, december så hör av er.

Populära inlägg