Konsten att se...John Berger


 Scootern följer med i svängarna. Ljudet är inte som på min Moto-Guzzi 850 le Mans, eller som på plastgrisen jag hade med rensade rör, men det är ändå en njutning. Jag är 72, jag är beredd att avlägga en ed om vad livet kan vara. Tänker ofta på John Berger som vid sjuttio års ålder fick en Kawa 900 och körde med den i sina berg i Frankrike. Livets innehåll växlar givetvis med åren, fram tills jag blev femtio var det största att ha sex med en vacker kvinna, att förföra en skön kvinna, att längta och söka efter en vacker, skön, rolig kvinna. 

Det är den den enkla sanningen. Allt annat skötte jag bäst själv och ensam. Jag ger inte så mycket för det här med behovet av massa människor omkring sig. Ensamheten är precis lika lockande. Nu, 72, gift, är det en lite annan lista på det viktiga. Men, om jag konkretiserar, så bra sex någon gång i veckan och köra motorcykel några gånger i veckan. Motorcykeln kan bytas ut mot skidor eller racercykel.

Det övriga är inte speciellt intressant, men bra sexliv och en motorcykel på gården, det är allt som behövs. Mitt sk arbete tänker jag aldrig på. En del fotografer letar bilder, jag letar aldrig, jag rör mig och låter bilderna komma till mig. Det tar tid, men varför brådska? Du får ju i alla fall bara ihop tio bra bilder per år, så simma lugnt. De kommer när de kommer om du är beredd.

John Berger, svår att inte gilla. Jag är satans trött på allt analyserande. Det är nog inte så svårt. Miljön, man måste ju fatta att det kan omöjligt lösas på individnivå även om vissa tror det genom att ständigt späka sig med miljöångest. Jag är född 1949, minns hur vi hade det. Vi hade knappt några sopor, minns fan aldrig att vi kastade sopor, vi köpte sällan eller aldrig något Cyklarna vi fick var begagnade, kläderna ärvde vi osv,,,man åt efter vad som fanns,,,osv, mådde vi dåligt? Vi mådde superbra.

Idag lever jag efter samma princip, jag konsumerar i princip aldrig. Jag skaffar de viktiga sakerna i mitt liv, sedan är det bra. Om Ni inte fattar kan Ni ju kolla på Ingrosso på Insta. En brud som drar in millioner på vad då? Jo, ren idiotkonsumtion. Det är så förbannat korkat så de äcklar mig och på något vis äcklar alla de 22000 som laikar då hon står med en ny väska mig också. Är folk totala idioter? 




Kommentarer

Populära inlägg