skönheten


 Ibland överfalles jag av skönheten i våra hus i Monitsia. Jag brukar tänka på O`Keeffe, hennes fantastiska hus i Taos som är så otroligt fint. De husen, den tanken om sitt liv, har inspirerat mig mer än hennes arbeten. På samma sätt som Strömholms hus i Fox eller hans små lyor i Stockholm, eller Danny Lyons hus i Santa Fe. Det är helt enkelt så att boningar, hus, det skapande rummet påverkar mig mer än det mesta. Jag tänker på Doisneaus labb, så snyggt ställe.

Ett annat område som förr inspirerade mig var väskor, kameraväskor. Numera kan jag inte bära en väska, spelar inte någon roll vilken, tycker dom är i vägen. Möjligtvis en liten, liten ryggsäck. Jag har experimenterat med kameraremmar, längden på dom. Jag kan omöjligt tänka mig ha kameran runt halsen, inte heller på axeln men jag har funnit att med en lång kamerarem så kan jag hänga den över bröstet, som en osynlig väska och dra fram kameran med högerhanden och då jag släpper den glider den ner på sidan och försvinner åt rygghållet. Den ulitmata kameran i under dessa förhållanden är ju mobilen, i bröstfickan och kvaliteten på gluggen på min mobil är lika bra som på min digitalkamera, så egentligen är problemet löst, men som med allt så finns det problem. Mobiler klarar inte avstånd, över fem meter så blir det skitdåligt. 

Tillbaka till husen. Jag tänker, att tänk om, den dagen jag är borta, någon åker ner till Naxos och gör vårt hem till ett museum. Det vore väl fint? Bäst jag lägger upp några goa bilder också.














Känner du för att hyra en månad, en vecka eller två, så kolla på http://www.monitsia.blogspot.se

Kommentarer

Populära inlägg