Times goes by, eller att bli äldre....

Stockholm får en vårdag då jag kommer från Naxos. Jag gör vad man gör då man kommer till stockholm. Går runt i affärer och ögontittar. Jag köper till slut en batteriladdare som jag behöver på ön.

Ett måsteköp. Satt med Maud Nycander som har gjort en ny film som kommer tydligen nästa vecka på SvtPlay,,,måste ses. Det är ändå märkligt vilka som driver miljörörelsen rent konkret: Det är industrin, inte politikerna. Industrin kräver svar, vindkraft, nekar köra kärnkraft eftersom de anser att de är förlegat, mm, mm, men politikerna måste steppa upp och sätta upp klara regler så företagen o industrin kan verka i lugn och ro. Det är som med boräntorna. De måste ligga stabilt, man kan inte ha räntor som ligger och hoppar upp och ner, Ge oss 3 procent i ränta och sedan lås den där, varken mer eller mindre och så låt staten styra och kontrollera bankernas vinster.

Det här snacket om bilar och flyg är ju en parantes, de kommer snart att vara elektrifierat åt alla håll. Idag letar folk tandborstar i bambu osv, men det handlar ju bara om personlig ångest, meningslöst agerande. Det måste till stora politiska linjer som gynnar produktionen och miljön på samma gång.

Nog om det. Står i bokhandeln och läser om Eldkvarn, ser fint ut. Plura vill skriva en bok om sin ålder, det är svårt, allt har ändrats.. allt. 

En sak kan jag säga: Jag kom från Naxos igår o idag gick jag på gatorna. Ön gör mig lugn, ser Hammarbysupportrarna sitta med sina halsdukar och dricka bärs. Varför är sport så förknippas med kröka? Känns ju konstigt. På plan en massa supertränade typer och på läktarn en massa fyllskallar. Är det för att mixen ska bli lagom?

Att skriva om åldrande, tänkt göra det många gånger. Såg just en dokumentär om en människa som hade ont överallt, hen var i min ålder. Jag har ju haft en sådan extrem tur att jag aldrig haft några krämpor, frutom tre cancergrejer, men det var aldrig ngt som stoppade mig, eller gjorde ont. Jag blev opererad för att överleva, men det var ju snabbt fixat, men jag har aldrig lidit, och kvidit och haft värk eller smärtor i knä, höfter osv,,,jag har haft toktur.

Läser om att LCHF, matdieten, inte är så smart, men det visste man ju hela tiden. Lagom med mat och bra mat, krångligare är det inte. Det med att bli äldre gör att man vill ha mer godis, det är lite roligt. Mer godis till åldringarna och kanske vin också?

Om att bli äldre ja? Det som känns mest är att man är liksom bortblåst, inte för att man skriver sämre osv, utan för att man är äldre. Det kommer så mycket nytt, ungt material, och det mesta är uruselt, och en del bra, men det är som alltid. Alla skriver och plåtar i sin generation och fotografi börjar bli allt mer kört. Nu med Ai så är det helt hopplöst. När jag kollar på bilder, så ser jag så mycket Ai och allt är helt värdelöst för det saknar äkthet. Jag vill ha en upphovsman eller kvinna. Någon som deltagit och finns inte det så intresserar jag mig inte.

Det blev inte mycket til text om åldrande, kanske mest för att jag inte förstår vad  det handlar om. Min genration är på väg ut, de kommer en ny, må de leva fullt ut.
 

Kommentarer

Populära inlägg