Söndag




 Livet är en blandning av allting. Söndag, en dag att inte bry sig. I natt lågjag och drömde om en en av de blinda killarna som jag sett i tjugo år. Hur han tar sig fram på gatorna. .Jag är grymt imponerad. Jag har också sett de som har sk blindhund, hur hundarna bara sätter sig ned då de ser en sparkcykel som ligger på trottoaren. De nekar gå. Det är också fantastiskt men också rent förbannat att de slänger dessa sparkcyklar hur som helst. Ja, man kan hetsa upp sig på mycket. En sak som retar mig oerhört är VM i skidåkning. Hur är det möjligt att SVT inte sänder det? Jag menar, det är ju en nationalsport och vad säger skidåkarna? Deras sport säljs ju ut och förtvinar på det här viset.

En tredje grej jag irriterar mig på är Händelser vid vatten som jag tyckte var rent dålig och det som retar  mig mest är skildringen av kollektivet. Jag kände samma sak med filmen Tillsammans. eller beskrivningen av proggtiden som en kommunistisk censurtid. Vilket larv. Låt mig ta Händelser vid vatten först. Jag kollade på den  för att se om det fanns några likheter med Skogsnäskollektivet. Svaret är: Absolut inga. Skogsnäs fungerade, varma människor, inga droger och närmast kärnfamiljer. Inget knulla runt om vi säger så.  Sedan filmen Tillsammans, hade en del humoristiska inslag, men framför all dialogen är rent imbecill och har inget att göra med nåt kollektiv jag bott i. Sedan proggens kommunistiska censur, typ Pugh har vl gnällt och Lundell också, fattar inte va dom snackar om. Båda var ju och är superpopulära. Vi var vänster och vi var emot Melodifestivalen, osv, men inte var det någon större censur. Det fanns många skivbolag och alla kunde söka sig överallt, men det som utmärker gnället vad det gäller proggtiden är att de som skrivit om censuren osv, knappt var födda då det utspelades, och sedan kan man ju undra på perspektiven. Är dagens tid bättre, med millionlån, enorma klasskillnader, djupt rotad rasism och en regering som har nazistanstrukna medlemmar. Är det vad vi kallar ett bättre alternativ?

Det som utmärkte kollektiven och även proggrörelsen var ju en grundtanke om kollektivet, samarbete, jämlikhet och en syn på världen som en gemensam ägodel. 

Däremot kommer jag aldrig att vika ner mig vad det gäller Mello och vill man ha ett bevis på tidens totala idioti, så gå till Svt play och kolla vad som ligger på menyn. Hela sidan är packad med dessa skitlåtar som man ska få en möjlighet att lyssna på en gång till. Det är inte censur, men det är fan i mig en ren plåga att svt stödjer sådan skitmusik.

Kommentarer

Populära inlägg