Gammalt blir nytt

Min dotter och jag på fiket. Kjell, polarn, filosofen, tog den. Han tar många bra bilder den mannen och det bevisar att fotografi inte är så svårt. Det handlar om att vara på rätt plats och ta för sig, helt enkelt. Inte krångla till det.

Enkelt, är ett ledord.

Nu har jag sysslat med det digitala sedan 2007, de första fem åren var en ständigt pågående katastrof, så eländigt dåligt fungerade det, sedan fick man lite ordning på papperen, de papper man skrev ut bilderna på.

Nu har jag ett nytt problem, en del av filerna, skanningar från gamla negg,  de filerna blir allt sämre så jag får gå tillbaka till neggen och skanna om en del. Det kanske är priset för att hålla på med det digitala.Hade jag sysslat med film i kameran så hade jag kanske fått retuschera en massa bilder. Det behövs sällan med det digitala.

Enkelt, enkelhet,,svårare än så är det inte.

Fick en fråga om jag tycker det är svårt att skriva och plåta samtidigt? Nej, inte alls. Jag skriver väldigt explosivt och en text tar inte mer än någon minut att skriva. Jag kan tänka på en sak på kvällen och sedan skriver jag den på morgonen. Det går då på två minuter. Om jag är ute och plåtar så kan jag tänka på en text samtidigt. Inga problem, men ibland så kan jag tänka på den där texten, men då jag ska skriva den, så skriver jag en annan. I princip kan jag skriva hur mycket som helst utan ansträngning. Plåta är inte heller något större offer för kroppen

Allt handlar om något annat. Att våga närvara, att våga tala och att våga lyssna. Allt tekniktjafs som sysselsätter så många fotografer är rent imbecillt. Det är inte där det sitter Allt handlar om att vara närvarande, vara där, delta, lyssna. Om, man nu vill ta berättande bilder, som den här ovan, fotad av filosofen Kjell.
 

Kommentarer

Populära inlägg