Brödet


Jag går ner till bagaren. Alla säger Kalimera. Jag säger också Kalimera. God morgon. Alla bröd är varma. Jag tar ett litet, ett som räcker i två dagar. Jag vill inte slösa, inte heller förhäva mig. 

En av livets svåraste konster är att vara stark utan att dominera. Ännu svårare är att vara svag utan att vara en belastning. Jag växte upp med en del av det där, lärde mig att alla förluster och alla motgångar kan ses som delar av ett krig. Till slut finns inga motgångar i ens liv. Man har insett att man är en sådan som fötts i fel klass och alltid får slåss för att överleva. 

Graham Greene sa att rymma var en bra väg. Jag älskar hans böcker och jag älskar att han hade rottingmöbler i sin lilla lägenhet. Greene hade ett öppet triangelförhållande med en gift kvinna. En speciell man som skrev speciella böcker
.
Jag tar det varma brödet, stoppar det under armen. Det är som att gå i armkrok med sin älskade. Jag köper kyckling hos slaktaren. Jag ska göra kycklinggryta till kvällen. Det blåser upp, till och med duvorna tystnar.

Populära inlägg