tisdag 7 mars 2017

Sista dagen med snö


Sista dagen med snö. Jag kan känna känslan av att forsa genom decimeterhög nysnö som inte väger ens fjäderlätt.
Givetvis har jag ont i halsen. Var kom det ifrån? Ser Paris- Nice, stackars cyklister. Det vräker ner regn och dom fryser så dom skakar där de cyklar i Frankrike.

Säga vad man vill. Det har varit en märklig vinter. Jag har gjort en eller två böcker, två blev det, haft lite workshops och tränat en del. Vete fan vad som hände? Konstigt var det i alla fall.

På Naxos, 18 grader i skuggan.

David Alan Harvy säger en bra grej. Jag behöver ingen assistent som fixar med det tekniska, men däremot någon som tar mig in i miljöer.
Han har en skön brud med sig på Cuba, en tjej från stan och som ingår i ett danskompani. Hon verkar få honom att komma in överallt och det man slås av då man tittar på det slitna Cuba är den otroliga skönheten som Havanna har. Det är nästan gripande, det är ett kulturarv som måste skötas och behandlas. Tänk om Stockholm hade fattat något, om man behållit de vackra delarna av stan, typ Klara, eller Slussen, eller sett till så Skeppsbron fick sin fulla kapacitet. Nej, istället far man fram som galningar och river i sken av att det ska byggas bostäder.

Det var en ju en höjdare på HSB som sa ett sanningens ord på tv häromdagen. Att av de nya lyor man bygger så kommer väldigt många att inte hyras ut. De blir för dyra och i så fall blir det till att pressa in folk i dessa lyor för att man ska ha råd. Trångboddhet är inget nytt för Stockholm men det är ofattbart att man aldrig kan lära sig något av historien. Staten måste ta ifrån det privata kapitalet makten över boendet. Att bo är en rättighet inte en bankaffär.

Nog om det. Lev väl, M