Naxos hamn


 Idag kände jag en viss trötthet. Var till tandläkaren och fixade med en tand som jag slog ut på Metron i Aten för någon vecka sedan. Jag betalade fem tusen spänn rakt av, och innan den här tanden är betald kommer den att kosta mig tiotusen kronor.

Förra året satte jag in tre implantat, 50 000 kr, och jag fick inga pengar av försäkringskassan för de var inte nöjda med kvittona jag levererade. Jag vet inte vad det var för fel, trots att det stod vilka tänder, när och hur dom lagades och vad det kostade. Jag frågade människan som sa nej vad som var fel med kvittona, och hon kunde bara säga att de var inte tillräckligt detaljerade. Det kändes som om jag skulle ha behövt tala om vad tandläkaren hade för skjorta på sig vid varje behandling. Idag fem tusen spänn, rakt av.

Man blir trött, kan man kalla detta jämlikt? Att gå till tandläkaren är värsta klassmarkören. Det har bara de som tjänar bra med pengar råd med. Det är hemskt att vi inte löst det hela som med resten av sjukvården, man betalar några hundringar och sedan är det klart. Då jag opererade bort en njure och låg på sjukhus några dagar betalde jag femhundra spänn för maten, men en timme hos tandläkaren kostar det tiodubbla.

Nog om det.

Kommentarer

Populära inlägg