Tik Tok, modern young people


 Modern people, vår framtid. Jag  kollade på TikTok eftersom Martin Parr tydligen lagt sina bilder där. Ja, jag rymde därifrån. Den sajten eller appen är ju som om världen gått tio år tillbaka, så ebarmligt mycket sörja. Jag logga ut direkt.

Anledningen till det är att jag försökte hitta ett nytt forum för bilderna. Instagram är ju totalt omöjligt och Facebook verkar inte nå de yngre, de är ju på TikTok och skriva blogg, som denna är mer ett dammigt arkiv eftersom ingen orkar göra någon personlig ansträngning. Typ, är man på Insta så kollar man insta och är man på Facebook så kollar man Facebook, lägger man upp en länk så är det ofta så att folk orkar inte ta sig vidare.

Så, vad återstår? Böcker och utställningar kanske, det enda levande materialet numera. Min polare Thomas Malmsborg visade mig häromdagen en ny bokidé, den var klart rolig, men jag vill tillbaka till då mina böcker gick ut i tusental.

Fotografi är helt enkelt väldigt otillfredsställande. En annan sak jag funderar på är sammanhanget. Jag känner allt mer att jag vill veta något om bilderna, vad, vem varför,,, o allra helst att man slippa en miljon reklamgrejer som snurrar runt. Jag tittar på Peter Turnelys bilder i Paris. Han bor nära et kafè, han går dit varje morgon, alla känner honom och vet att han är fotografen. Han tar fan några bilder varje dag och långsamt byggs han story upp på Fejan eller Insta, men faktum är ju att det skulle ha varit ännu bättre om han samlat allt i en bok och en utställning med texter, men, men, men, då hade han varit tyst på nätet kanske i ett år. Hur hade det gått? Ni fattar motsättningen?? 

Såg dokumentären om Coppolas film Apocalypse Now, vilken galning, nästan depserat satsning. Han satte allt på ett kort, och sämst var Marlon Brando som var som ett riktigt svin men Dennis Hopper som fotograf, sanslöst, har inte sett en så påtänd människa varken förr eller senare. Stark dokumentär, dock. Svtplay.

Next stopp är nu Naxos, Nästa inlägg kommer att handla om apelsiner, kanske?

Kommentarer

Populära inlägg