onsdag 6 juli 2016

I väntan på.... något ska hända?


Lyssnade lite på Lövens tal igår i Almedalen. Blev lite sänkt. Allt ska ske om typ fem år, tio år kändes det som. Allt sköts på framtiden. Ingenting nu. Gud, vad jag kan längta efter en sosse som säger att NU ska vi köra hårt och göra detta.
Det här med integrationen av all våra nya medborgare verkar ganska skakig om ni frågar  mig. Ska det verkligen inte tas ett krafttag så de kommer till användning. Vi behöver ju dom.

Läser Ekis Ekman i Etc, snart den enda tidning man kan läsa, tillsammans med Politism. Hon avrättade det grekiska partiet och Tzipras, som verkar ha sålt ut sig totalt och blivit helt korrumperade och tyvärr verkar det inte finnas några alternativ just nu. Inte ens ultrahögern går framåt längre.
Det enda man kan säga med bestämdhet är att EUs agerande mot Grekland bara har förstört allt och är början på EUs grav.

Min egen personliga betraktelse av det grekiska är att det har blivit dyrare, momsen har ju höjts och det slår igenom på matpriserna ganska rejält. Däremot har ju grekernas löner sänkts så räkna ut resten själv. Turismen verkar stå still, tycker jag. Ovanligt lite folk på ön. Ryktet säger att folk inte kommer för de tror att Naxos har en massa flyktingar. Det har Naxos inte, alldeles för långt att åka gummitbåt hit. I just den frågan verkar grekerna ta det med ro. Man kämpar på med sina flyktingar och gör det bra.