Summerfeeling

I vår trappa sitter mor och dotter. Det fantastiska med den här bilden är historien. Modern träffade jag nere i Malaga för kanske trettio år sedan, i alla fall långt innan hennes dotter var född. Jag var där med en annan käresta, en fotograf och vi hade en Volvo Amazon utan bromsar.

Förra veckan satt jag med Alex på det lilla torget och drack ett glas vin. Jag frågade honom om han sett mannen med den svarta skjortan? Jag hade nämligen fått veta att han bott i Monitsia som liten och ville få veta lite om hans barndom i Monitsia.
Alex svarade mig: Han har vit skjorta nu. Hans dotter dog och därför hade han den svarta under många år. Nu har han fått ett barnbarn och bär vi skjorta. Han brukar sitta på Cafeet vid gatan.

Jag satt kvar med Alex ett tag, sedan gick jag hem och då jag passerade det lilla kaféet så såg jag honom. Mannen med den svarta skjortan. Han nickade till mig och jag nickade tillbaka. Det stämde. Han hade vit skjorta. Han satt med en kvinna på trappan mot gatan och det lyste lite om honom.

Populära inlägg