Om att beskära..


När jag är Mentor eller har workshops så ser jag ofta att folk startar upp en tanke, men de avslutar inte. De gör om samma tanke igen. Ungefär som Instagram fungerar. Därför lägger jag oftast upp tre bilder på samma gång på Insta, för att låta dom tre bilder hjälpas åt arr framföra något.

Jag beskär sällan. Bresson gjorde det inte, Strömholms bilder kan ofta var väldigt beskurna, kanske 40 procent har kastats bort ur bilden. Han ville ha koncentration, därför beskar han bilderna då det var i höjdled. Sune Jonsson och Strömholm är nog fotografer som var mest koncentrerade, Jean Hermansson och Yngve Baum ägde också koncentrationen.  Andra fotografer koncentrerar sig på att skapa flöden. Alla de fotograferna jag nämnde skapade bild på bild, efter varandra.

Jag gick i byn igen. På ett galler hängde ett sådant där tunt tygstycke som man stoppar praliner i. Man får dom oftast vid bröllop.

Nere i Chora kom männen i  tjocka dunjackor. Turisterna så klart i kortbyxor och det hela måste handla om att locals förbereder sig för vintern, vill inte bli kalla under nätterna.

Jag köper ved, en kubik, dubbelt så dyrt som i Sverige, 1300 kr, men det är ett måste. Utan ved, ingen feeling

Solen skiner så mycket ute att det blir svårt att ta siesta. Det är enklare att lägga sig tidigt. På sommaren är siestan ett sätt att skydda sig mot solen. På hösten är siestan ett sätt att sova bort den sista värmen som man så gärna vill ha och behöver. Därför blir det ingen siesta.

Egentligen känns det som jag stänger av nu, gör en bok och återkommer i februari då det återigen blir karneval på Naxos. 

Nu blir det inte så, jag har mina Mentorskap och är någon intresserad så kolla på bloggen uppe till vänster. Där finns länkar till mina bilder som är till salu.



Kommentarer

Populära inlägg