Lucky....

Lucky, en skön rulle på svt play med bland andra Harry Dean Stanton. Denne Harry påminde mig lite om hur jag själv skulle vilja bli då jag blir nittio. Ganska stursk och vass i käften. Väldigt  ensam dock men han gick sina vanliga rundor på dagarna. Fika, lunch, middag ute. Han verkade inte äta mycket men han gick ut.

Kolla själva. Jag fick besked om alla min prov som jag tagit på kroppen. Allt bra så nu har man ett år på     sig igen innan man ska kollas på nytt. Skönt. Befriande. Om jag klarar mig nästa år också så tror jag att jag kan ta resten av livet som det blir eller kommer att bli. 

Livet är vad man ser, varken mer eller mindre. Det här jävla KRY börjar reta gallan ur mig. Hur kan sådant komma upp och få utvecklas? Visst, sjukvården är i kris men KRY och sådana alternativ har samma effekt som bostadsrätterna hade på bostadsmarknaden.Man skapade direkt ett klassamhälle. Bostadsrätterna har inte gett oss en enda lägenhet, däremot har det skapats ett vi och dom samhälle. De som har pengar får möjligheter. De med normala löner blir allt mer chanslösa.

Vad mer kan man säga? I Grekland smällde det till och Gyllene gryning blev plötsligt förklarat som kriminellt parti och man önskar att den svenska regeringen också skulle kunna lista vilka sammanslutningar som är nazistiska och förbjuda dom. Det är ofta någon slags ofattbar flathet i vårt land. Det kan vara på gott och ont men då det kommer till grupper som arbetar för nazismen så kan det väl inte vara så svårt att agera.

JH är på Santorini och har workshop, det är väldigt varmt där nu, över trettio grader men jag sa t honom att i morgon blir det nordlig vind och svalare. Det kan han behöva.

Själva drar jag till Norrland en sväng innan jag återvänder till Naxos,,
 

Kommentarer

Populära inlägg