I väntan på internet

Blir katter trötta. Jag väntar på att teknikerna ska komma o installera internet. Jag vet inte hur snabbt det är, inte speciellt misstänker jag eftersom de kör landlina, men det är vad som finns. Fiber har inte kommit ännu. Är trött, så förbannat kvavt, sydlig vind. Känner mig som på en segelbåt som guppar på Atlanten och inte har någon vind. Hoppas det blåser upp.

Läser om Stockholm, hur alla konstnärer tvingas flytta. Det är ju bara att konstatera att Stockholms innerstad är lika tråkigt som Säffles centrum. Totalt pisstrist. Det är bara folk med pengar kvar snart och det som utmärker de flesta med pengar är en lika stor dos tråkighet. Det är väldigt svårt att tjäna pengar om man är kul och fantasirik. Tyvärr.

Vi får se var det tar vägen och när jag skriver det känner jag hur jag blir ännu tröttare. Det är så tråkigt att konstatera att Stockholm bara blivit tristare med åren. Det finns ju en och annan jeppe som hela tiden skriver på Fejn om hur fantastiskt Söder är, men Herre gud, de tillbringar ju hela sitt liv md att sitta på krogarna och supa bort sitt liv med tiden. Jag berättade för mina grekiska vänner att en middag för två på den billigaste krogen, indier borträknade kostar ca 700 kr. De gick in spinn, trodde inte det var sant, när man kan äta här för två för en summa av cirka 30 euro. Häromdagen åt vi fem personer, gick på 40 euro,,,,Say no more. Jag känner själv i Stockholm att det går inte att gå ut och äta,, det kostar så orimligt mycket pengar och dricka öl samma sak. Här kostar ett bröd 11 kr, samma sorts bröd i Stockholm drar iväg på 60 kr. Man tror liksom inte att det är sant.

Nåja, det var gnället för givetvis kommer vissa att tycka det här är gnälligt, men jag tycker enbart att det är sorgligt. Möjligheten att leva försvinner, för konstnärerna, för de som bor i innerstaden och inte tjänar multum osv och som ensam människa att flytta till typ Skövde går ju inte heller. Det är ju dödare än dött. kafeérna stänger vid 17-tiden...

Här sitter jag och väntar, på vind, trött och elektrikerna dröjer, som alltid höll jag på att säga, men snart blåser vinden igen.

Populära inlägg