This is Africa

Sydafrika med en Canon Dial. Det är lördag och det är skönt. Cyklat två dagar i rad o är ganska mör. Fruktad motvind och svinkalla vindar. Blev helt enkelt lite sjuk, tror jag. Numera tror jag på att träna varannan dag, inte varje, men problemet med att träna mycket är att man faktiskt  vill göra det varje dag. Kroppen längtar efter rörelsen.

Fick rapport från Naxos. 30 grader och turisterna väller in. Läser om Greta. Hon har skapat stor, vettig debatt, men nu kan jag känna att nu får hon återgå till skolan eller vad hon ska göra. Hon börjar bli som en världsberömd rockstjärna. Jag vill se andra kliva fram, folk med resurser, typ politiker som kommer med vettiga förslag.

Det är ju onekligen så att det händer grejer för miljön överallt, men samtidigt är det som på Naxos. Det har aldrig kommit så mycket turister och alla lösningar på allt, handlar om större och mer konsumtion. Det är det som får hjulen att snurra. Att vi konsumerar mer.

Nu är det 14 dagar sedan Anders Petersen öppnade sin stora utställning på Liljevalchs och ingen stor tidning har skrivit något, i alla fall inget genomarbetat, analytiskt. Det finns många obesvarade och intressanta frågor man kan ställa om hans utställning och någon borde ta och bena upp dom, men det kanske ingen gör. Överhuvudtaget då det skrivs o fotografi numera så ställs aldrig några frågor eller analyser. Det är mer och oftast bara registrerande artiklar om att NU kommer en utställning.

Nog om det. Lördag. Jag vilar och väntar på måndagen.


Åh, i samma ögonblick som jag slog igen det här så fick Anders sin recension i DN,, och här i Svd

Populära inlägg